Pulsband

Möjligheten till att mäta pulsen är kanske en av de viktigaste sakerna för att kunna skapa en målinriktad träning. Med en målinriktad träning uppnår du dina resultat betydligt snabbare och du motverkar framtida problem.

Vilket Pulsband skall jag välja?

Det finns en par olika pulsband att välja mellan och det är viktigt att veta vilket protokoll som t.ex. ens pulsklocka använder då inte alla tillverkare använder sig av samma protokoll. Ett protokoll är en form av kommunikationsspråk så man kan enkelt säga att t.ex. pulsklockor använder sig av olika kommunikationsspråk för att prata med pulsband.

Batteritid i all ära men det viktigaste är nog att pulsbandet sitter bekvämt. Glömmer man fort bort att där sitter ett pulsband på bröstet så är det väldigt positivt. Pulsbandet måste kunna sitta bekvämt under långa löprundor, även när det är som svettigast. Det finns ingen definitiv vinnare bland pulsbanden då vi alla ser olika ut och huruvida pulsbandet sitter på kroppen, men oftast vänjer man sig ganska så fort med bandet på kroppen.

Läs mer om pulsband på pulsband.se